KS PIŠECE -Pišece 13, 8255 Pišece
(07) 49 51 387 ks.pisece@siol.net

Praznične luči v Pišecah

Pišečani se lahko pohvalijo, da ima vas lepo večerno praznično osvetlitev. Svetlobni motivi so nameščeni ob cesti od začetka do konca vasi Pišece in pred objekti javnega pomena. LED svetloba je v beli in toplo beli barvi.

Čarobna okrasitev privabi na sprehod domačine in tako prispeva k prazničnemu vzdušju in počutju vseh, tudi tistih, ki se peljejo čez vas z avtomobili. Avtorica idejne zasnove okrasitve Pišec je Mira Starc. Izhodišče je narava. Rdeča nit okrasitve so drevesa, saj so Pišece kraj, obdan s prelepimi gozdovi. Svetlobni objekti, ki sestavljajo okrasitev so različna drevesa. Smrečice je avtorica izdelala ročno, ciprese, drevesca in krogle so ravno tako s tehnično podporo Bojana Volča, Darka Starca, Alena Černelča, Petra Skrivalnika, Darinke Hribšek in Maše Bizjan ročna izdelava. Pri postavitvi svetlobnega okrasja sodelujejo vaščani centra Pišec.

Okrasitev vsako leto dopolnjujejo. Že pet let zbirajo sponzorska sredstva, s katerimi nabavijo potrebne materiale, vloženo delo pa je prostovoljno.

Zahvala gre sponzorjem, ki so lokalni podjetniki in jim je mar za domač kraj. To pa so: Jože Vrstovšek, Jože Germovšek, Anamari Kostanjšek, Zlatka Kolman, Jože Šušterič, Tine Kostanjšek, Bojan Kostevc, Drago Kunej, Jernej Bibič. Zahvala gre tudi zavarovalnicam Adriatic Slovenica d. d., GENERALI zavarovalnica d. d., Zavarovalnica Maribor d. d. ter Krajevni skupnosti Pišece in Turističnemu društvu Pišece.

Pripravila: Mira Starc

FOTOGALERIJA : povezava tukaj

© Izdelal Črt Lipej, 2014 | Spletne strani Videokom