KS PIŠECE -Pišece 13, 8255 Pišece
(07) 49 51 387 ks.pisece@siol.net

Slovenska noč na Murterju

Na otoku Murter na Hrvaškem je v juliju 2021 potekala 2. Slovenska noč v skupni organizaciji Turistične zveze Murter, Občine Murter, Zavoda za podjetništvo, turizem in mladino Brežice ter predsednika in pobudnika Badminton kluba Pišece.

Na letošnjih stojnicah so se predstavili ZPTM Brežice, Discover Čatež & Brežice, podjetje Megamik PišeceObišči PišeceTD Bizeljskovinarstvo, predelava in proizvodnja suhomesnatih izdelkov Balon Bizeljsko, županovo vino iz Vinske kleti Plevnik, penine Sandija DušičaDV Dolina – Jesenice ter stojnica Slovenije. Posebnost obeh večerov pa je bil bizeljski ajdov kolač, ki so ga pripravile članice Aktiva kmečkih žena Bizeljsko. Glasbeni gostje, ansambel Gorenjski kvintet, pa so poskrbeli za vrhunsko vzdušje in zabavo do jutranjih ur. V petek se je na odru pojavil gost presenečenja Ivan Hudnik, ki je zapel svoj venček uspešnic.

Po besedah direktorice Turistične zveze Murter Mateje Bašić so Slovenci tudi letos najštevilčnejši gostje na otoku Murter in si zaslužijo svojo noč. Verjame, da bo tako tudi ostalo. Ker pa ansambel Gorenjski kvintet igra veliko tudi v Nemčiji in Avstriji, so delček večera namenili tudi sosedom iz Avstrije in Nemčije.


Lepo gesto so Brežice pokazale tudi s tem, da je bila v petek organizirana tombola slovenskih izdelkov, katere sredstva so bila namenjena za pomoč pri izgradnji vrtca na Murterju, ki ga tam nujno potrebujejo. Večji donatorji za tombolo so bili: Pivnica Reset – Brežice, Apartma Vinska trta – Jesenice na Dolenjskem, Penine Istenič – Bizeljsko, Rooms Under the Sun – Jesenice na Dolenjskem,   Društvo Vinogradnikov Dolina – Jesenice, Spirit Slovenija, Penine Sandija Dušiča – Pišece, Vinarstvo Vlado Plevnik – Pišece.

 V soboto popoldan so se tudi predstavniki Brežic pomerili proti predstavnikom iz Murtera v slovenski igri prstoneta ” balinčki po domače ” ter slavili zmago nato pa so Murterini izzvali Brežičane v keglanje ” bočanje ” tam pa so domačini prikazali boljšo igro.


Za konec lahko dodamo samo to, da so se priprave za Slovensko noč 2022 že začele, so si bili enotni Palovšnik, Škof in Čanžarjeva.

Vir : Tadej Škof

Idejni vodja projekta

© Izdelal Črt Lipej, 2014 | Spletne strani Videokom