KS PIŠECE -Pišece 13, 8255 Pišece
(07) 49 51 387 ks.pisece@siol.net

Sončni kraj pod zeleno Orlico

V Pišecah so se na pobudo predsednika Badmintonskega kluba ter člana različnih drugih društev povezali v skupino ljubiteljev turizma, športa in naravne kulturne dediščine. 

Koronski čas so člani in simpatizerji izkoristili za kopico novih idej in postavitev osnutkov za skupno športno turistično promocijo kraja. 

Skovali so tudi skupni slogan za promocijo kraja pod imenom ” sončni kraj pod zeleno Orlico ” s katerim želijo povdariti tako pomen sonca kot povezovalnik med kraji in društvi ter zeleno Orlico, ki povdarja svež, zelen, domač turistični produkt širši javnosti.

Danes je idejni vodja projekta tako obiskal občino Kumrovec ter se srečal s županom gospodom Robertom Šplajtom. Govorila sta predvsem o sodelovanju pri različnih projektih tako športnih kot turističnih. Oba sta si enotna, da tako Pišece s okolico kot Kumrovec imata veliko stvari v katere se splača vlagati oziroma se povezovati v različnih projektih.

Med ostalim sta povdarila, da bo prišlo še v letošnjem letu do skupnega sestanka vseh akterjev, da se bo delegacija iz Kumrovca udeležila nekaterih že tradicionalnih manifestacij tako v Pišecah kot tudi izven meja kraja. Svoj prihod je župan tako napovedal za krajevni praznik KS Pišece, pomoč pri organizaciji 16.tradicionalnega kolesarskega maratona Pišece 2022 ter skupni obisk na Slovenskem vikendu na otoku Murter.

Ob tej priložnosti vabimo vse željne, aktivne in inovativne krajene, da se udeležijo sestanka na temo ” Sončni kraj pod zeleno Orlico ” na katerem bomo sprejeli nekatere smernice in aktivnosti za postavitev željenih ciljev zveze.

Okrogla miza bo v torek, 8.3.22 ob 18.uri v večnamenski dvorani Pišece.

© Izdelal Črt Lipej, 2014 | Spletne strani Videokom