KS PIŠECE -Pišece 13, 8255 Pišece
(07) 49 51 387 ks.pisece@siol.net

Srečanje starejših krajanov v Pišecah

Aktivistke RK iz Pišec smo tudi letos 13. zapovrstjo pripravile že tradicionalno srečanje starejših nad 70 let, ki se ga je v mesecu marcu udeležilo 75 udeležencev.

001

Najprej so lep program pripravili učenci osnovne šole Maksa Pleteršnika Pišece z mentorico Ireno Markovič, sledil je nagovor predsednice KORK Eve Jagrič, ki je med ostalim vsem udeležencev zaželela dobrodošlico. Naši krajani so najbolj veseli gostov, saj čutijo, da so še nekomu pomembni in jim je mar za njih.

Pomen in delo RK jim je predstavila predsednica OZRK Brežice  Fanika Zanjuk. Pozdravila jih je tudi predsednica društva upokojencev iz Brežic  Jožica Sušin, ravnateljica OŠ Maksa Pleteršnika Pišece  Nuška Ogorevc, predsednik KD  Jože Denžič, predsednik Pleteršnikove domačije  Martin Dušič in naš župnik v Pišecah Janez Kozinc.

DSC_0936

Za vse žene, mame in babice je aktivistka Danica Kocjan zrecitirala svoji dve pesmi, dobro voljo pa sta sejala domača muzikanta Zvone in Boris.

Dobro razpoložena sta bila tudi naša najstarejša krajana, ki sta se udeležila srečanja in sicer Milka Šuler v 91. letu in Ivan Dušič v 89. letu, kateri je tudi zaplesal.

Ko so udeleženci prireditve odhajali domov, smo aktivistke v njihovih očeh videle radost in zadovoljstvo. Kako malo je potrebno, da lahko nekoga osrečiš.

Predsednica RK Pišece   Eva Jagrič

FOTOGALERIJA – je dosegljiva na tej povezavi

© Izdelal Črt Lipej, 2014 | Spletne strani Videokom