KS PIŠECE -Pišece 13, 8255 Pišece
(07) 49 51 387 ks.pisece@siol.net

Blagoslov motoristov in motorjev v Pišecah

V Pišecah je zelo aktivno društvo ljubiteljev Tomos motorjev. Zato ne preseneča da imajo  tudi naziv Društvo Tomos Pišece,
Tako so 22. aprila tudi letos, kot že nekaj let dosedaj, pripravili blagoslov motoristov in njihovih jeklenih konjičkov pred domačo farno cerkvijo Sv. Mihaela.
Navzoče je uvodoma pozdravil sam predsednik društva Slavko Bibič, ki je zbranim predstavil njihovo društvo, dejavnost ljubitelje v Tomosov. 
Tako letno pripravijo in izpeljejo nekje okoli 7 različnih mopedističnih izletov v bližnje in tudi daljnje destinacije, kjer običajno obiščejo somišljenike-ljubitelje Tomosa v različnih društvih.
Podali pa so se tudi že na daljše vožnje, vse do morja. Tudi v letošnjem letu razmišljajo o daljšem potepanju z mopedi. Trenutno štejejo 27 članov, med katerimi je tudi precej voznic, tako da niso samo moška družba.
V svoje vrste radi sprejmejo nove člane, seveda vstopnica je vozen Tomos in ljubezen do vzdrževanja teh motorjev.  Večinoma  jih vzdržujejo in servisirajo sami. 
Blagoslov mopedov in motorjev v Pišecah so prevzeli po društvi Raidersev in tako nadaljujejo tradicijo v kraju. Glede na letos videno, ko se je v Pišece pripeljalo toliko dvokoles, in tudi nekaj trokolesnikov, 
 da je bil prostor pred in izza cerkve kar pretesen za vse,  pa že razmišljajo kako za prihodnje leto pripraviti še več prostora. Letošnji blagoslov v Pišecah je opravil njihov nekdanji župnik Gregor Majcen.
Ob koncu je sledila še pogostitev vseh motoristov in motorist, ne glede na velikost in moč vozila. Vsi pa so imeli v mislih varno vožnjo za vse skozi  celo leto in seveda vsem voznikom motorjev želijo
Vedno pamet v roke za krmilom in prevoženi kilometri bodo v veselje. 

o dogodku tudi v lokalnem časopisu na povezavi: BLAGOSLOV MOTORISTOV

© Izdelal Črt Lipej, 2014 | Spletne strani Videokom